NUFFNANG

Selasa, 18 Disember 2012

MAKSUD TERSIRAT DI SEBALIK HADIAH

Assalamualaikum...

selalunyakan.. bila tiba bufday sumone.. mst kita pening nk pk kn.. nk bli hadiah ape.. btol x?? tak kira la bufday tu bufday kawan ke.. kekasih.. suami or isteri.. family ke.. hadiah ape yg korang pernah kasi?? ri neh acik nk kongsi serba sedikit maksud tersirat di sebalik hadiah yg korang pernah kasi..


Jam tangan - tanda mengingati setiap masa dan waktu..
Cincin - tanda ikatan kasih yg abadi..
Gelang - tanda mesra..
Rantai leher - ikatan yg perlu perhatian..
Subang - tanda penghargaan dan penghormatan..
Kasut - sentiasa mengambil berat/prihatin..
Pakaian/kain - semoga kasih berkekalan dan dekat selalu..
Payung - tanda kasih dan sentiasa ingin melindungi..
Perfume - tanda cinta..
Frame gambar - sentiasa merindui dan tak ingin berjauhan..
Buku - bersifat terbuka dan bertolak ansur..
Bunga - tanda perkenalan dan tanda sayang..
Coklat - semanis cintamu..
Lagu/cd/kad ucapan - mengabadikan cinta..
Sejadah dan Al-Quran - tandanya kekasihnya itu menyayanginya dunia dan akhirat..

sekarang zaman dh moden.. iphone 4, iphone 5..samsung galaksi note 2.. haha.. sume list mewah2.. klu bg hadiah handphone plak.. pe tandanya?? tandanya..."kau jgn lari dariku!!! aku akan cari kau walau dimanapun.." melainkan kalau off handphone la..

tp.. bg pasangan yg bercinta.. hadiah paling bermakna dlm hidup ialah MASUK MEMINANG.. ha yg neh tandanya yg dia serius dan betul2 serius!! 

sekadar berkongsi cerita aje.. utk suka suki.. jgn take siyes lak.. bagi laen org laen plak maksudnya.. tak gitu.. ade yg beranggapan buruk taw tak elok pd hadiah2 yg kita bg neh.. mcm yg acik dengar la kan.. kalau kita bagi Pakaian/kain pada bf/gf..ade yg kta tak elok.. nt hubungan akan putus.. btul ke?? tak sume benda kita bleh percayakn.. tkot t laen plak jdnyer..


Wallahu A’alam Bissowab

26 ulasan:

  1. hehe...acik!!nak iphone 5 boleh?tu la...kalo nk bg hadiah kt mak n ayah mesti pening tataw nk bg ape.Tapi selalunya mesti bagi baju. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. tu la..acik pun sllu bg bju or kain pasang..
      senangkn..
      klu rse da lebey x slh bg brg emas sha..
      hahahhaa

      Padam
    2. Ehehe.InsyaAllah satu hari nanti boleh je.Mak sha pon memang ske emas ni. :)

      Padam
  2. kalau hadiah kawen nk bg apa lak?....

    BalasPadam
    Balasan
    1. bagi aje pakej honeymoon..
      gempak skit..

      Padam
  3. Balasan
    1. klu yg tu kne bg yang gempak2 ckit..
      nk sume yg mewah..
      ahhaha

      Padam
  4. hihihi..Acik.. lepas nikah dgn abg baru dapat hadiah no 1-4 kt atas tu Cik... hadiah last tu dpt masa nikah...:)
    skrg ni zaman teknologi, adiah dah berubah..hehe..
    Acik, tracking no acik bg akak tu tak dpt trace lah...:(
    tak silap no tracking ke??
    cuba check balik...hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe..
      acik pn duk try trace dr smlm..
      num tu dh btol..tp x da dlm system ag..
      mcm yg niesa smlm takde tp ri neh bila check dh ade..
      risau takot x smpai kt akk..

      Padam
    2. hihihi.. ye kan?.. Niesa dah dapat tu.. dah tgk entry dia?? hehe...
      Esok kot akak punya smpai...tak sabar sebenar nya..huhu.

      Padam
    3. risau takot x smpai la akk..
      pg neh check pun x dew lg..
      blom tgok ag..
      jp ag nk p terjah..

      Padam
  5. wak pon dh lama X dpt hadiah jujgakkk.. ahhks

    BalasPadam
    Balasan
    1. ye ke??
      wak bg hadiah kt acik..t acik bg blik hadiah kt wak..
      bleh??

      Padam
  6. niesa penah denga org ckp kalau bagi baju nnti kasih silih berganti..hahaha..tp yg betul tu hadiah paling bermakna masuk meminang..settujjuuu sgt2..hehe

    BalasPadam
  7. wah, nice sharing dear..
    hmm, lepas ni anna kena semak
    sini dula la kalo nak bagi hadiah
    pada someone atau kawan2...
    ^___^

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe..
      okay gak tu..
      tmbah trafic acik..
      hehe

      Padam
  8. bagi coklat pun macam best jugak tu.hehehe

    BalasPadam
  9. pernah dpt cincin, baju ngn coklat..
    tp semua knangan jer..
    teddy bear xde dlm list la plk.. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. klu dpt teddy bear tu tndanyer si pengirim nk ajak pg zoo..hehehe..guraw aje.. maybe tanda sayang n ingin sllu dkt..

      Padam
  10. yaya bg adiah biase2 je..bju la, coklat la,perfume...
    tp xpernah dpt adiah..huuu dpt pon sbb yaya yg mintk sdri..huwaaaaa @o@ cian x..ummm =<

    -tp mmg bhagia la rase lau ade org msuk minang...ngeeeee;p-

    BalasPadam
    Balasan
    1. takkn kut yaya??
      acik pun mintak sndri gak..
      hahaha..

      yg tu smestinya yaya..

      Padam

Kalau suka..KOMEN..
Kalau tak suka.. tak ape..
^_^